За нас

За Счетоводна къща "Цветанова и партньори"

Кои сме ние?

      „Създадох счетоводна къща  „Цветанова и партньори“ ООД през 2012г. в гр. София по идея на мой приятел. Започнах работа с членовете на моето семейство, които ми помогнаха да организирам и да започна работа. Водех счетоводството на семейната фирма и на още двама приятели. Към края на 2012г. клиентите на моята фирма бяха станали 33.

      Завърших 2013г. с 50 фирми, а 2014г. с 60 фирми. Това наложи и разширение на екипа. Към днешна дата 01.01.2021г. бройката на фирмите е същата, но обема работа по тях доста е нараснал. Радвам се, че успяхме да пораснем заедно и ще бъда щастлива ако продължим така!

      Аз съм завършила средно-икономическо образование със специалност „Мениджмънт“, в последствие придобих образователна степен „Бакалавър“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ факултет по педагогика. Моята мечта винаги е била да работя като икономист или като юрист. Така се получи, че завършената от мен степен „Магистър“ със специалност „Счетоводство и контрол“ ми даде възможност да работя като счетоводител. Работата като счетоводител изисква и съчетава знания по икономика и право. Това ме прави много щастлива, защото на практика осъществявам две мечти едновременно.

      Натрупах трудов стаж в държавни ведомства, малки и големи частни фирми. Това ми даде различен поглед върху работата и успях да видя различен тип организация на работата. Още от самото начало на дейност въведох правила и организация, които ползвам и днес и които ми позволиха да оцелея в трудни времена при липса на ресурси.

      Завършената от мен бакалавърска степен ми позволи да осъзная и структурирам обучителна програма за моите новопостъпили служители, за да могат много лесно да навлязат в необятната сфера на счетоводната работа. Също така аз създадох обучителна програма по Excel за счетоводители, за да могат моите колеги да подобрят своите знания и да правят по-лесно анализи с Excel. Клиенти на тези обучения са главни счетоводители на малки и големи фирми. Аз съм първия човек в България, който започна да прави тези обучения и дълго време бях единствена.

      Занапред имам желание да подобрявам своята работа и да надграждам знанията си, за да мога по-добре да обучавам хората си и да обслужвам клиентите си.“

Валентина Михова

Собственик, управител и Главен счетоводител
Защо да изберете нас?

С какво сме различни?

      „Твърдо вярвам, че всяко нещо може да бъде направено по различен начин – по-добър, по-лесен, по-оптимален, по-евтин, с по-добро качество и по-добре и още по- добре и все по-добре!

      Твърдо вярвам, че „топлата вода не е открита“ и ако случайно е, то тя винаги може да бъде преоткрита!

      Твърдо вярвам, че счетоводството, което е абсолютно регламентирана и строго определена професия винаги може да се променя и настрои спрямо човека, така че и най-големия и противник да изпитва удоволствие от тази работа, да не изпитва страх, нещата да са ясни и разбираеми!

      Обичам да правя нещата различни, защото не ми харесват стандартите, не ми харесват обичайните практики, не ми харесва нормалното и не ми допада начина на работа на хората преди мен.

      Ние сме различна счетоводна къща! С какво сме различни? Това, с което сме различни са малките неща, защото в този бранш е строго регламентиран и няма възможност за сериозна личностна изява. „Малките“ неща обаче променят картина дотолкова, че тя просто не е същата!

           1. Въведохме възможност за дистанционна работа още от самото начало. Тогава това беше новаторско и почти никъде не се прилагаше. Беше ми трудно да си намеря доставчик, защото никой не искаше да се занимава с толкова малка фирма;

           2. Провеждаме сериозно обучение на нашите служители, защото смятаме, че това е основата на бизнеса;

           3. Не просто спазваме сроковете в счетоводната работа, а винаги гледаме да сме готови по-рано от крайни срок. При нас свършената „точно навреме“ работа е по-скоро изключение;

           4. Провеждаме професионални обучения, защото най-добрия начин да научиш нещо, е да го преподаваш. Преподаването не е обикновена работа. Тя изисква да си по-добър, по-знаещ от всички, за да я вършиш!

           5. Много строг контрол на работата на оперативните счетоводители. Почти всичко се проверява и контролира директно от мен, поради което съм наясно с всички проблеми на клиентите.

„Разликите“ между нас и конкурентите не би следвало да ги има, защото смятам, че тези неща, са задължителни за всички. За съжаление от личния ми трудов опит, познанства, разговори и допир до колеги в голям процент от счетоводните фирми тези неща напълно липсват!“

Винаги готови да се отзовем

Кой може да бъде наш клиент?

       На въпроса „Кой може да бъде наш клиент?“ всеки собственик на фирма би отговорил, че всеки може да бъде клиент. За съжаление по този въпрос ние не мислим така. Смятаме, че трябва внимателно да избираме своите клиенти и също така клиентите да избират нас.

       За да бъде успешен един бизнес е много важно с кого работиш и как работите заедно. Не винаги между хората се получава синергия, а тя е и „двигателя“, и „горивото“ на бизнеса.

       Ние може да работим добре само с хора, които:

            1. Уважават нашия труд;

            2. Носят своите документи навреме;

            3. Плащат таксата в упоменатия срок;

            4. Спазват нашите препоръки за работа, защото смятам, че ние разбираме по-добре от своята работа, отколкото клиента разбира;

            5. Разбират, че разходите за добър софтуерен продукт са „инвестиция“, а не „разход“ и също така разбират разликата между двете понятия;

            6. Имат нужното доверие към нас и ни споделят нужната информация, за коректно водене на счетоводството;

            7. Проявяват коректно отношение към своите служители, доставчици, данъчни закони и др.

       Нашите изисквания към клиента са основата, на която работим, защото счетоводството е бизнес основан на доверие, уважение и коректност и липсата на тези неща води до липса на възможност за работа. Ние не просто работим заедно, ние растем заедно!

Присъедини се към нашия екип

Кой може да бъде наш служител?

      Въпроса кой може да бъде наш служител е един от ключовите въпроси, които водят до развитието на бизнеса или съответно до неговия спад. Това дори е най-важния въпрос и поради тази причина имаме нужда от точните хора.

      За да разберете дали сте „нашия човек“ искам да разкажа за себе си и за фирмата.

      Като човек аз съм доста строга, изискваща, педантична и държа на реда. Въведох правила за работа, още преди да има „работа“, защото смятам, че това е в основата. Въпреки, че разказвам за това с какво сме различни и толерирам различния подход в работата, то в самата фирма се работи по един и същ начин от всички, от повече от 8 години.

      Моята организация дава възможност да бъде намерена информация за минути, за период от повече от 8 години. Почти никога /да не кажа никога/ не се е случвало да има въпроси и проблеми за това, кое къде е съхранено и как е работено преди мен, защото се работи по един начин и има точен архив, освен на хартиения носител и на електронен такъв. В случай, на пълно унищожение на всичко в офиса ние може да възстановим работа в рамките на 1 ден и да не възникне препятствие за спиране на работата.

      Думи като : „сътрудничество“, „работа в екип“, „партньорство“, „подкрепа“, „доверие“ не са просто понятия, които трябва често да се ползват. Това са човешки отношения, които трябва да се изградят. Това са процеси, по които се работи, но и от двете страни. Това е резултат от дългогодишна работа и много преодолени проблеми заедно.

      Харесвам хора, които обичат да учат, които учат, и които разбират това, което учат. Харесвам хора, които не просто работят, които обичат да работят, така че да не остават въпроси и проблеми след тях. Харесвам хора, които са организирани и обичат да е подредено и ясно. Харесвам хора, които работят ефективно и не остават до късно в офиса, защото знам, че висенето в офиса не е гаранция за свършена „много“ работа.

      За мен е важно да се учи и да се усвоява и прилага това, което се учи. За мен е важно, с течение на времето да има подобрение на знанието и работата. За мен е важно моите служители да знаят, че увеличение на заплаща има тогава, когато има развитие в
работа. За мен е важно моите служители да знаят, че трябва да имат знания по законодателство, счетоводни стандарти, основи на счетоводството, компютърна грамотност, икономика и не приемам за нормално единственото „професионално“ знание да бъде „другите колко взимат“.

      Имам нужда от хора, които приемат критика и се учат от нея. Имам нужда от хора, които се съсредоточават в работата и въвеждат вярно. Имам нужда от хора, които знаят какво могат и са склонни да дадат от себе си. Имам нужда от хора, които дават от себе си. Имам нужда от хора, които имат знания, защото това е продукта, който продаваме заедно …..

      В случай, че откриваш себе си в моите думи ………….. Заповядай! Аз имам нужда от теб!

Контакти

Свържете се с нас!

Счетоводната къща работи всеки делничен ден от 09:00 до 18:00. Входа на офиса се намира на посочения адрес, на гърба на сградата.